INTERVJU: Vladimir Šeks: Knjigom želim dokazati apsurdnost i besmislenost prvostupanjske presude šestorci; događaji u Saboru pucnjevi oporbe u prazno

0

Istaknuti hrvatski političar Vladimir Šeks i jedan od tvoraca prvog hrvatskog Ustava u ponedjeljak 13. studenog 2017.  je u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavio knjigu “Državni udar, Kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i Hrvatska politika prema BiH” ( I. i II. dio ).

Za naš portal politika24.net  Vladimir Šeks govori o sadržaju nove knjige, posljednjim događajima u Hrvatskom saboru, otvorenom hrvatskom nacionalnom pitanju u BiH, nužnosti izmjene izbornog zakona…

www.politika24.net: Možete li nam ukratko objasniti o čemu govore dva dijela Vaše knjige “Državni udar, Kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i Hrvatska politika prema BiH”?

U ove dvije knjige razaram zavjeru koja se već godinama pronosi u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i u svijetu da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u Karađorđevu dogovorio podjelu  Bosne i Hercegovine.

Razbijam tezu da je odgovoran za rat u Bosni i Hercegovini. Razbijam tezu i tvrdnju Haaškoga suda da su HVO I Hrvatska republika Herceg Bosna bile nelegitimne tvorevine i da su odgovorne za razne počinjene zločine.

U knjizi također razbijam tezu da su prvi hrvatski predsjednik, ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak i načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske bili dionici navodnog udruženog zločinačkog poduhvata. Razbijam tezu da su Jadranko Prlić i ostali bili odgovorni kao dionici toga navodnog udruženog zločinačkog pothvata i nastojim kroz razne dokumente najvećeg stupnja vjerodostojnosti i kroz brojne autoritete povjesničara dokazati svu apsurdnost i besmislenost prvostupanjske presude šestorici.

www.politika24.net: Proteklih dana je bilo burno u Hrvatskom saboru. Oporba je pokrenula inicijativu o izglasavanju nepovjerenja hrvatskoj Vladi, ali u tome nisu uspjeli. Vaš komentar?

To je jedan veliki pucanj oporbe u prazno. To im se vratilo kao bumerang. Oni su znali da ne mogu izglasati nepovjerenje Vladi,  ali željeli su izazvati kaos, a izazivačima kaosa će doći račun na naplatu kad-tad.

www.politika24.net: Na koji način riješiti do kraja otvoreno hrvatsko nacionalno pitanje u BiH?

Vjerujem u vodstvo hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini u HDZ BiH, u Predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Čovića i sve hrvatske dužnosnike da će iznaći pravi način.

www.politika24.net: Kako spriječiti mogućnost da Bošnjaci ponovno izaberu hrvatskog člana Predsjedništva?

To je stvar borbe Hrvata u Bosni i Hercegovini i njihovog političkog vodstva da nađu načine i mogućnosti u suradnji s međunarodnom zajednicom i s Hrvatskom da se doista ta jedna i više nego žalosna pojava dokine da Hrvatima u BiH drugi biraju člana Predsjedništva i druge dužnosnike.

Potrebno je promijeniti izborni zakon, no javlja se problem mlakosti i neodlučnosti međunarodne zajednice, koja bi trebala žestoko pritisnuti one koje se opiru Odluci Ustavnog suda BiH da se promjeni Izborni zakon koji će jamčiti ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH.

( politika24.net )

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.