Plenković potvrdio da je s Vučićem razgovarao o ratnoj odšteti

0

Nakon susreta s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i zajedničke konferencije za novinare, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić došao je u Banke dvore na radni ručak s premijerom Andrejom Plenkovićem. Nakon toga sastao se i s predsjednikom Sabora Goranom Jandrokovićem.

Vučić se i upisao u Zlatnu knjigu, izrazivši uvjerenje da će odnosi između dviju zemalja i dvaju naroda biti unaprijeđeni. Izražavam iskreno uvjerenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti unaprijeđeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u cjelini, napisao je Vučić u knjizi. Siguran sam da će hrvatska vlada kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos, dodao je.

Vučić se sastao i s hrvatskim premijerom Plekovićem, koji je posljednjih dana u javnosti spominjao pitanje ratne odštete za velikosrpsku agresiju, što je tema koja nije bila na dnevnom redu razgovora na Pantovčaku. Dan uoči puta u Zagreb Vučić je rekao da za Srbiju nema tabu-tema i da će Plenković dobiti odgovoran i ozbiljan odgovor pokrene li pitanje ratne odštete.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o pitanju ratne odštete, što je i prije uoči posjeta najavljivao da će učiniti.

“S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dviju država – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnoj odšteti, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE”, objavio je premijer Plenković na Twitteru nakon sastanka.

Vučić je u izjavi novinarima također rekao da je to bila jedna od tema razgovora. “O mnogočemu smo razgovarali… jedna od tema koju je pokrenuo premijer Plenković bila je ratna odšteta”, rekao je Vučić, istaknuvši da su on i premijer o tome imali različita stajališta.

( hrt )

Share.

About Author

Comments are closed.