Marko Đurić: Beograd ima “srpski paket” za Kosovo

0
Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srbija ima “srpski paket” za Kosovo i Metohiju.

Đurić kaže da za “američki paket”, odnosno o planu američke administracije za Kosovo u četiri točke treba pitati State Department, prenose beogradski mediji.

“Za to morate da pitate State Department, ako netko zna nešto o tome. Svakako imamo srpski paket za Kosovo i Metohiju, ali to je naš paket”, rekao je Đurić novinarima u Prilužju.

“Večernje novosti” pišu da su SAD pripremile specijalni “paket” za Kosovo i Metohiju u četiri točke, koji će narednih tjedana biti predstavljen predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Washington predlaže šira izvršna ovlaštenja za zajednicu srpskih općina, koja bi tijesno institucionalno bila povezana sa potredsjednikom vlade Kosova, koji bi dolazio iz redova srpskog naroda i koji bi praktično bio kontrolor njenog rada i provođenja ovlaštenja.

Od Beograda se očekuje da omogući ulazak Prištine u međunarodne organizacije, a ako Srbija pristane na ovaj paket, bio bi joj omogućen ulazak u EU, dok bi joj SAD garantovale širu ekonomsku i diplomatsku podršku u međunarodnoj političkoj areni.

 

( politika24/ Srna )

Share.

About Author

Comments are closed.