Pejčinović Burić u Skopju s premijerom Zaevom, predstavnicima Zajednice Hrvata i hrvatskim gospodarstvenicima

0

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u Skopju s predsjednikom makedonske Vlade Zoranom Zaevom. Prije sastanka minstrica je razgovarala s kolegom Nikolom Dimitrovim.

Tijekom dana Marija Pejčinović Burić sastat će se i s makedonskim predsjednikom Gjorgeom Ivanovim i predsjednikom Sobranja Talatom Xhaferijem.

Prvi dan svog boravka u Makedoniji ministrica je provela s predstavnicima Zajednice Hrvata i hrvatskim gospodarstvenicima. Zahvalila im je na doprinosu odličnim odnosima između dvije države. Vi ste ona posebna spona koja veže Hrvatsku i Makedoniju, poručila im je ministrica. Svojim radom svjedočite našu kulturu, baštinu i jezik i radite na dobrim vezama koje postoje. Svi mi drugi odlazimo i dolazimo, no vi ste trajno tu, rekla je Pejčinović Burić.

Ohrabrila je sve one koji žive u Makedoniji i imaju gospodarske tvrtke i želju razvijanja odnosa dviju država da se jave ministarstvu. Zahvalila je predstavnicima katoličke crkve koja pomaže čuvati vrijednosti koje baštinimo i našu kulturu, te je naglasila da će hrvatsko veleposlanstvo u Skoplju kao kontaktna točka za NATO savez djelovati da Makedonija što prije uđe u taj blok.

( politika24 / hrt )

Share.

About Author

Comments are closed.