Mladež HDZ BiH sudjelovala na seminaru u Beču

0

Članovi Mladeži HDZ BiH, Ana Veselčić i Boris Rozić,  sudjelovali su na seminaru u Beču u organizaciji Robert Schuman Instituta, Politishe akademie ÖVP-a i Wilfried Martens Center for European Studies, pod nazivom “How Europe Works”.

Na uvodnom Seminaru sudjelovalo je 13 članova političkih stranaka zapadnog Balkana (Srbija, Makedonija, Albanija, Crna Gora i BiH), koji su delegirani od strane svojih stranaka, kako bi prije svega predstavili program svoje stranke, strategiju puta prema EU, te svoju zemlju. Tijekom Seminara razmatrane su mnoge teme od geopolitičke situacije na prostorima bivše Jugoslavije, pristupnih pregovora s EU, traženja modela političkog  uređenja unutar spomenutih država, migrantske krize, mladih u politici,  te mnogih drugih aktualnih tema vezanih za mlade u politici. Mnogo se pričalo o mladima u politici zato što je Kancelar Republike Austrije Sebastian Kurtz (32 godine) najmlađi politički lider u Europi, te ujedno i bivši ravnatelj Političke Akademije  ÖVP-a.

Predavanja su održana u Domu Političke Akademije Austrijske narodne stranke (ÖVP Politishe Akademie), Domu Europske Unije, Austrijskom nacionalnom parlamentu i u središnjici ÖVP-a. Predavači su bili visokopozicionirane bivše i sadašnje političke eminencije  usko vezane uz politiku Austrije i EU,  kao što su Werner Fasslabend (bivši ministar obrane Republike Austije) , Bettina Rausch (predsjdnica Političke Akademije ÖVP-a), Gunter Hausher (Nacioanal Defance Academy), Elisabeth Olischar (članica gradskog vijeća Beča), Otmar Lahodynsky, novinar najuglednijeg i najčitanijeg austrijskog političkog magazina „PROFIL“, Johannes Spreitz (Politička Akademija ÖVP-a), Bence Labossa (RSI), Dmitar Lilkov (WMCES), Arnold Kammel (PolAk) te mnogi drugi.

Delegati Mladeži HDZ-a BiH su pohvaljeni od organizatora na aktivnom  sudjelovanju u debatama i kvalitetnom predstavljanju politike Mladeži HDZ-a BiH.  Sljedeći Seminar održat će se od 22. do 26. svibnja u Bruxellesu.

Share.

About Author

Comments are closed.