Plenković: O novom ministru ili ministrici sljedeći petak

0

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da će se ime novog ministra ili ministrice gospodarstva znati idući tjedan te da će se o njemu glasovati sljedeći tjedan u petak.

Parlamentarna većina je stabilna, Vlada nastavlja raditi svoj posao. Idućeg tjedna predložit ćemo novoga člana ili članicu Vlade i to će biti izglasano do kraja idućega tjedna, dakle kompletirat će se Vlada u pogledu funkcioniranja Ministarstva gospodarstva, izjavio je Plenković nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a.

Kad je riječ o Agrokoru, istaknuo je da je glavni cilj postizanje nagodbe i da će, kako vjeruje, ona biti realizirana do zakonskog roka 10. srpnja.

Sve ovo drugo što treba rasvijetliti rasvjetljavat će se u ovom procesu i nama je u interesu da nema nikakvih sjena na inače izraziti pozitivan i odvažan i kvalitetan pothvat, rekao je premijer i podsjetio na sprječavanje gospodarske i financijske krize, očuvanje radnih mjesta, sprječavanje stečajeva.

Na novinarski upit o premijerovoj poziciji unutar HDZ-a, Plenković je odgovorio kako misli da je ona dosta dobra, da unutar stranke postoji kohezija i jedinstvo te da je ona najsnažnija onda kada treba biti.

Na upit o tome osjeća li se odgovornim u aferi “Hotmail”, Plenković je odgovorio negativno, ističući da nijedan e-mail nije bio poslan njemu. Dodao je kako je normalno da njegova savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem e-mailu nacrt zakona i da o njemu daju mišljenje mjerodavna ministarstva.

Pritom je istaknuo da u odnosu prema stanju prije tri mjeseca sada postignut dogovor o nagodbi, da će kraja tjedna bit će gotov pravni tekst nagodbe, da je Ustavni sud odbacio sve inicijative za ocjenu ustavnosti lex Agrokora te da je u Bruxellesu odlučeno da taj zakon bude dio uredbe koja se odnosi na insolvencijske ili stečajne zakone ili predstečajne zakone u državama članicama i da time postaje posredno dio pravne stečevine.

Na tim faktima treba graditi pozitivnu priču o Agrokoru, koja je, ponavljam, jedno od najvećih restrukturiranja u Europi za koje je potrebno imati određena znanja i ekspertizu, a takva vrsta znanja nije baš na klik u državnoj upravi, rekao je Plenković.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.