U most Svilaj ugrađene 3723 tone čelika, gradnja će trajati još 10 mjeseci

0

Tajnik Ministarstva prometa i veza Bosne i Hercegovine Igor Pejić sudjelovao je na sastanku na gradilištu mosta Svilaj, kojem su nazočili i član Uprave Hrvatskih autocesta Miodrag Furdin sa suradnicima, predstavnici Uprave Heringa, oba nadzora, predstavnici proizvođača čelika MAEG, članovi bh. tima za provedbu gradnje mosta Svilaj, uključujući i predstavnika JP Autoceste FBiH, a na kojem je analiziran trenutačni status izgradnje mosta.
, piše Večernji list BiH.

Analiza stanja

Nakon analize realizacije dinamičkoga i financijskog plana izgradnje mosta, konstatirano je kako je, od ukupno 184 betonska pilota, odnosno šipa, izgrađen 181, odnosno više od 99 posto, u postupku izrade su stupišta S3 i S4, na kojima se završavaju čelične talpe ili su završene, što je slučaj sa stupištem S3, od ukupno 5300 tona čelika, radionički su završene 3723 tone, odnosno nešto više od 71 posto. Isporuka segmenata na gradilište odvija se u kontinuitetu, od ukupno 102 čelična segmenta, na mostu su postavljena 52, odnosno 51 posto, trenutačni kumulativni plan financijske realizacije je 11,335.331,86 eura, a realizirano je 12,258.870,16 eura te je kumulativna financijska realizacija oko 108 posto.
 U konačnici, nakon analize dinamičkoga i financijskog plana, odnosno potpuno okončanih radova, ukupna realizacija gradnje mosta u ovom trenutku je 55 posto. – Izvođač HERING, Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine i HAC Zagreb ulažu posebne napore za dosezanje svih zastoja nastalih kao posljedica enormno visokog vodostaja u razdoblju od studenoga 2017. do svibnja 2018. godine, a izvođač HERING je još jednom sudionicima sastanka potvrdio da konačni rokovi neće biti dovedeni u pitanje – navodi se u informaciji koju je objavilo Ministarstvo prometa i veza BiH. Krajnji rok za završenje mosta je 28. svibnja iduće godine. Most kod Svilaja ukupne je dužine 640 metara i širine 29 metara, imat će po tri traka u svakom smjeru. Taj je most veliki infrastrukturni projekt na koridoru Vc kojim će se povezati autocesta s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save. Most Svilaj nalazi se na trasi autoceste A5 Beli Manastir – Osijek – Svilaj – Ploče u sklopu izgradnje dijela međunarodnoga paneuropskog cestovnog koridora Vc. Izgradnju mosta sufinancira Europska unija iz Instrumenta za povezivanje (Connecting Europe Facility – CEF) s udjelom od 7,2 milijuna eura, što je 58 posto vrijednosti hrvatskoga dijela investicije. Inače, gradilište su nekoliko puta posjećivali visoki dužnosnici Bosne i Hercegovine i Hrvatske kako bi se uvjerili u dinamiku radova i osigurali da cijeli proces ne bude izložen bilo kakvim političkim utjecajima i blokadama.

Manipulacije projektom

Ranijih godina ovaj projekt je bio predmet manipulacija pojedincima, o čemu svjedoči i nedavna akcija SIPA-e u kojoj je podneseno izvješće o postojanju osnove sumnje o počinjenim kaznenim djelima protiv pet odgovornih osoba, bivših i sadašnjih službenika Ministarstva prometa i veza BiH. Među njima su i bivši ministar Rudo Vidović te suspendirani pomoćnik ministra Izet Bajrambašić. Izvješće o postojanju osnove sumnje o počinjenim kaznenim djelima podneseno je protiv bivšeg ministra i zamjenika ministra Rude Vidovića, pomoćnika ministra za prometnu infrastrukturu, pripremu i provedbu projekata Izeta Bajrambašića, višeg stručnog suradnika za nabave Namika Kupusovića, stručnog savjetnika za financije Zorana Jelića i stručne suradnice za financijsko upravljanje projektima Vere Blagojević.

Share.

About Author

Comments are closed.