Glavaš i Vitković: Paradom ponosa želimo promovirati osnovne životne vrijednosti

0

U povodu promoviranja pravih životnih vrijednosti i podizanja svijesti o padu nataliteta, članovi udruge “New Step” organiziraju 1. pravu paradu ponosa, koja će biti održana u Istočnom Novom Sarajevu u subotu 11. kolovoza, piše Večernji list BiH.

Kako je došlo do ideje za manifestaciju ovakve vrste, koji su joj osnovni ciljevi, kao i to što će sve sadržavati, doznali smo u razgovoru s jednim od organizatora Časlavom Vitkovićem, kao i predsjednikom Skupštine općine Istočno Novo Sarajevo Aleksandrom Glavašem koji je ujedno i pokrovitelj ovog veselog događaja.

Zabava za najmlađe

– Općina Istočno Novo Sarajevo ima pozitivan prirodni prirast, što je ujedno naša najveća vrijednost. Kako imamo jako puno mališana, odlučili smo im prirediti zabavu jer obitelj treba biti bit svih društvenih kretanja – kazao nam je u razgovoru Glavaš, dodavši da je ova vesela manifestacija samo početak. – Željeli smo da ovakav događaj krene iz naše općine, nadamo se da će imati pozitivan učinak te da će i druge, veće, općine i gradovi, vidjeti značaj ovakvih događaja te po ugledu na nas na ovakav ili sličan način donijeti radost svojim najmlađim sugrađanima i promovirati prave životne vrijednosti – kazao je Glavaš. Organizator Časlav ispričao nam je što će sve mališani imati priliku vidjeti.

Slatkiši, baloni…

Glavni defile krenut će u 19 sati ispred Spasovdanske ulice do Parka Gavrila Principa gdje će mališani i njihovi roditelji uz glazbu uživati i družiti se s omiljenim likovima iz crtića – Mašom i medom, Mickeyjem i Minnie Mouse, Batmanom, Supermanom… – govori Vitković. Osim navedenoga, nastavlja Vitković, dijelit će slatkiše, balone… sve s ciljem promocije obitelji. – Postoje zakoni prirode koji su jači od društvenih, a ovime to želimo i pokazati – zaključio je Vitković.

Share.

About Author

Comments are closed.