U ruševinama 30 mrtvih, među njima i dijete; vijadukt obnovljen prije dvije godine

0

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini objavio je da je pri urušavanju vijadukta u utorak u Genovi poginulo najmanje trideset osoba, dok su prethodni podaci govorili o najmanje 22 žrtve, te je upozorio da se radi o “neprihvatljivom propustu”. “Zahvaljujem vatrogascima, profesionalnim spasiocima i dragovoljcima koji su odmah intervenirali i dalje traže preživjele. Nažalost, potvrđeno je da je smrtno stradalo tridesetak osoba i puno je teško ozlijeđenih”, rekao je Salvini na konferenciji za novinare u Cataniji, na Siciliji.

Dodao je da se “obvezuje Talijanima da će ustrajati do kraja u pronalaženju odgovornih za tu katastrofu jer nije prihvatljivo na taj način umrijeti u 2018. godini”. “Prošao sam tim vijaduktom stotinama puta i učinit ću sve da pronađemo imena odgovornih. Neprihvatljivo je da se tako umire u Italiji”, zaključio je Salvini.

Euroskeptični ministar, čelnik krajnje desne stranke Liga, također je spomenuo da su potrebna ulaganja u brojne talijanske dotrajale infrastrukture. 16:30 sati Među poginulima je i djevojčica. Operacija spašavanja i dalje traje zbog čega se očekuje rast broja žrtava.  Riječ je o mostu Morandi koji povezuje dvije strane Genove i vodi do Savone i Ventimiglie.

S vijaduktom su propali i deseci automobila, a sve hitne službe na mjestu su događaja te spašavaju preživjele.

( večernji )

Share.

About Author

Comments are closed.