Uragan Florence blago slabi dok se kreće prema američkoj obali

0

Uragan Florence blago slabi dok se nastavlja približavati obalnim područjima Karoline u SAD, priopćio je u srijedu američki Nacionalni centar za uragan (NHC), dodajući kako još uvijek očekuju oluje i kiše opasne po život.

Florence, uragan koji zbog slabljenja prešao iz četvrte kategorije u treću, nalazi se oko 595 km istočno-jugoistočno od plaže Myrtle u Južnoj Karolini, s maksimalnom snagom vjetra od 185 km na sat, objavio je prognostičar u Miamiju na Floridi. Središte Florence kretat će se preko jugozapadnog Atlantskog oceana između Bermude i Bahama u srijedu navečer i približit će se obali Sjeverne Karoline ili Južne Karoline u četvrtak i petak, izjavio je NHC.

Prijevozna poduzeća u Georgiji i Karolini ubrzala su rad kako bi sačuvala imovinu i zaposlenike na putu uragana Florence u srijedu, jer su se već osjećali poremećaji u američkom opskrbnom lancu. Luka Wilmington u Sjevernoj Karolini produžila je radno vrijeme za vlakove i kamione kako bi očistila teretne kontejnere iz kompleksa. Pristup u luku bit će zabranjen u ponoć. Američki željeznički operator CSX Corp također zatvara vrata na svojim terminalima u srijedu navečer.

( večernji.hr  )

Share.

About Author

Comments are closed.