Ministrica Pendeš u radnu posjetu primila ambasadoricu SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann

0
Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je 20. rujnaa 2018. godine u radnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke Christiane Hohmann, s kojom je razgovarala o aktualnim temama u MO i OS BiH, te o bilateralno-vojnoj suradnji ove dvije zemlje koja je na visokom nivou, a što pokazuju i dosadašnji realizirani projekti.

Pored ambasadorice Hohmann, sastanku su prisustvovali i novoimenovani vojni ataše SR Njemačke pukovnik Kai-Uwe Näpel i predstavnici kompanije “AIRBUS” za Jugoistočnu Europu.

Ministrica Pendeš se na početku sastanka zahvalila na posjeti, a novoimenovanom vojnom atašeu poželjela dobrodošlicu i uspjeh u radu. Ovom prilikom istakla je mnogobrojne projekte koji su realizirani uz pomoć Vlade SR Njemačke, kao i podršku koju ova zemlja kontinuirano pruža BiH u cilju postizanja euroatlantskih standarda, odnosno stvaranja uvjeta za održavanje stabilnosti i sigurnosti u zemlji i šire.

Tijekom sastanka razgovarano je o implementaciji dokumenta Pregled obrane, s posebnim naglaskom na opremanje i modernizaciju OS BiH prema Zakonu o javnim nabavkama BiH, kao i o mogućnostima koje su provodive i obvezujuće nakon aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP-a).

Ambasadorica Hohmann se u ime delegacije zahvalila na prijemu i iskazala očekivanja da će se buduća suradnja nastaviti u budućnosti.

( mod.gov.ba )

Share.

About Author

Comments are closed.