Eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu, ima ozlijeđenih

0

U utorak navečer, oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu. Potvrdu da je došlo do eksplozije dobili smo iz policijske postaje u Bosanskom Brodu. Prema najnovijim informacijama požar koji je nastao nakon eksplozije je lokaliziran, a u eksplozijiji ozlijeđeno najmanje osam ljudi.

Nakon snažne eksplozije na rafineriji je došlo i do požara, a sama eksplozija čula se i s druge obale Save, u Slavonskom Brodu, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz policije u Slavonskom Brodu.

Načelnik općine Bosanski Brod, Ilija Јovičić, rekao je za RTRS da su sve vatrogasne jedinice na terenu. Potvrdio je da se ekplozija dogodila i da ima nekoliko ozlijeđenih radnika.

Jovičić je potvrdio da je eksplodiralo postrojenje 04. rafinerije u Bosanskom Brodu te da vatrogasci gase požar i očekuje se da će ubrzo biti lokaliziran. Prema najnovijim informacija požar i jest lokaliziran.

Јovičić je za agenciju Srna rekao da je u tijeku hospitalizacija ozlijeđenih, no nije mogao precizirati točan broj.

“Kuća nam se zatresla, čula se eksplozija i minutu je trajao taj zvuk. Kao da je vlak iskočio iz tračnica. Katastrofa”, rekla je za Hayat.ba jedna stanovnica Bosanskog Broda.

Požar je lokaliziran

Hayat.ba piše, pozivajući se na neslužbene izvore, da su u eksploziji ozlijeđeni radnici, na koje su naletjele krhotine stakla i koji su se našli u blizini eksplozije.

Direktor Doma zdravlja u Bosanskom Brodu, Zoran Predojević, izjavio je za RTRS da je primljeno osmero ozlijeđenih i da je njihovo zbrinjavanje u tijeku.

Vatrogasci su lokalizirali požar.

“Strah nas je izaći van”

Kako doznajemo od vatrogasaca iz Slavonskog Broda primaju jako puno poziva uznemirenih građana koji su čuli eksploziju.

“Ja sam iz Slavonskog Broda, svi smo se pozatvarali u kuće i strah nas je izaći van, ne želimo riskirati. Užasnuti smo. Čekamo daljnje informacije”, napisala je jedna naša čitateljica.

Novinarima koji su večeras stigli na nasip, jedan od stanovnika rekao je kako je detonacija bila tako snažna da je porušila stolice u kući. Plamen se i više nakon sat vremena od ekplozije dizao iz Rafinerije.

“Zbog ovog incidenta večeras u 22:30 sati održat će se hitna sjednica županijskog i gradskog Stožera zaštite i spašavanja. Grad Slavonski Brod ovim putem obavještava građane kako nema razloga za paniku, a sve daljnje informacije i zaključci bit će objavljeni na službenim stranicama Grada nakon održane sjednice”, stoji u objavi na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda.

( dnevnik.hr )

 

Share.

About Author

Comments are closed.