Supruga bivšeg šefa Interpola: Mislim da je posrijedi politički progon; nisam sigurna da je živ

0

Supruga bivšeg šefa Interpola Menga Hongweia, koji je nestao prije više od tri tjedna,rekla je da nije sigurna da je njezin muž živ nakon što su ga pritvorile kineske vlasti.

U intervjuu za BBC, Grace Meng rekla je da nije čula ništa o svom suprugu nakon njegova nestanka te da je primila prijetnje u telefonskim pozivima.

Ona je prije rekla da joj je suprug putem društvenih mreža poručio “Čekaj moj poziv” 25. rujna, dan kad je iz Liona krenuo u Kinu.

Nekoliko minuta kasnije poslao joj je posljednju poruku – emoji noža – što kako je rekla misli da znači da je u opasnosti.

“Mislim da je posrijedi politički progon. Nisam sigurna da je živ”, rekla je u intervjuu za britansku mrežu objavljenom u četvrtak navečer.

Dodala je da misli  da “nema granica” za to što Kina može učiniti. “Oni su okrutni”, rekla je.

Meng, koji je dao ostavku u međunarodnoj policijskoj organizaciji početkom listopada nakon što je njegova supruga objavila da je nestao, pod istragom je kineske antikorupcijske agencije.

“Nema povlastica niti iznimke pred zakonom”, svatko tko ga krši mora biti ozbiljno kažnjen”, stoji u izjavi kineskog ministarstva za javnu sigurnost ranije ovog mjeseca.

( vijestirtl  )

 

Share.

About Author

Comments are closed.