Skupština ŽZH-a izabrala izaslanike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH

0
Skupština Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) izabrala je u petak izaslanike za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. U Dom naroda na sjednici Skupštine ŽZH-a izabrani su Marija Iličić, Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić, svi iz HDZ-a BiH.
Povjerenstvo je zaprimilo četiri liste za izaslanstvo u Dom naroda, a potom je nakon završenog ždrijebanja prestupljeno glasovanju. Kandidacijska lista Iličić Marija osvojila je šest glasova, kandidacijska lista HDZ BiH – HKDU BiH sedam glasova, lista Mandić Tomislav sedam glasova, dok je kandidacijska lista HSP BiH Zvonko Jurišić osvojila jedan glas. Umjesto izabranih izaslanika u Dom naroda, u skupštinske klupe ŽZH-a ušli su Ivo Sesar, Ružica Galić i Stjepan Vlašić. Novoizabrana izaslanica Marija Iličić kazala je kratko novinarima da će u Domu naroda štiti interese hrvatskog naroda. – U Domu naroda zastupat ću interese hrvatskog naroda koliko god je to u mojoj mogućnosti – ustvrdila je Iličić.
Inače, na samom početku sjednice, prisegnuli su gotovo svi novoizabrani zastupnici u Skupštini ZHŽ-a, osim Darke Kvesića i Mirka Jelića (HRS-Hrvatska zvona) koji iz opravdanih razloga nisu nazočili današnjoj sjednici. Svi oni izjavili su kako će svoju dužnost obavljati savjesno.

( Fena )
Share.

About Author

Comments are closed.