INTERVJU: Damir Džeba: Nastavljamo razgovore o formiranju vladajuće većine u HNŽ, pregovori oko Mostara donijeli ogroman pomak

0

Predsjednik Kluba hrvatskog naroda u Skupštini HNŽ-a , jedan od kandidata za Dom naroda Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik Gradskog obora HDZ BiH Mostar u intervjuu za naš portal politika24.net govori o iznimno dobrom rezultatu koalicije HDZ BiH HNS BiH na posljednjim izborima, pregovorima o uspostavi nove vlade u HNŽ-u, komentira odluku CIK-a o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH, i govori o novostima u pregovorima oko Mostara.

www.politika24.net: HDZ BiH i koalicija stranaka  HNS-a ima 13 zastupnika  u novom sazivu Skupštine HNŽ. Kako komentirate iznimno dobar rezultat ostvaren na posljednjim izborima?

Rezultat je ostvaren radom na terenu s ljudima, jednom iznimno korektnom kampanjom koja je nosila poruku zajedništva s ciljem borbe za jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Cijelo vrijeme smo isticali, i dalje to radimo, kako Hrvati u BiH se moraju potvrditi kao politički narod te da iziđemo na izbore i ne dopustimo da nam drugi narodi u BiH biraju političke predstavnike. Održali smo 28 skupova u vrijeme izborne kampanje u oblicima predizbornih tribina, javnih skupova ili proširenih sjednica temeljnih ogranka s članovima i simpatizerima na području cijelog  grada. Uvijek smo naglašavali važnost sudjelovanja Hrvata na izborima u BiH jer uvijek postoji opasnost nametanja političkih predstavnika od strane mnogobrojnijeg naroda izbornim inženjeringom, što se na koncu i dogodilo izborom Komšića glasovima Bošnjaka na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Postigli smo izvrstan izborni rezultat na Općim izborima 2018., na svim razinama, posebice bih istakao razinu županije za Skupštinu HNŽ-a,  a u gradu Mostaru potpora HDZ-u BiH i koaliciji stranaka HNS-a je ostvarena na povijesnoj razini od 17.181 glasova i za predsjednika Dr. D. Čovića 19.211 glasova.

www.politika24.net: Usvojen je proračun HNŽ-a za 2019 godinu kao i ostale  bitne odluke za HNŽ na izvanrednoj sjednici Skupštine, no kada bi prema Vašim procjenama Hercegovačko neretvanska županija mogla dobiti novu Vladu?

Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije započeo je drugi krug pregovora sa političkim strankama koje su ušle u Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije. U potpunosti svjesni povjerenja ali i odgovornosti koju su nam birači ukazali na Općim izborima 2018. nastavljamo razgovore o formiranju vladajuće većine. Predsjedništvo ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a pripremilo je „Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018. – 2022.“. Ovim programskim dokumentom želimo okupiti partnere za odgovorno četverogodišnje djelovanje u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, s uvjerenjem kako ćemo uspjeti formirati stabilnu višestranačke vlast koja bi poduzimanjem odlučnih koraka pristupila donošenju paketa reformskih zakona i politika u raznim područjima društvenog života.

Održali smo prvo sastanke sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, HDZ 1990 i Hrvatskom republikanskom strankom, zatim s SDA, SDP i SBB, kojima smo ponudili partnerstvo na temelju Programskih odrednica za 2018.-2022. Sa DF nećemo razgovarati jer političkim inženjeringom i licemjerstvom su uzurpirali glasovima Bošnjaka, uz potporu ostalih bošnjačkih stranaka, te nametnuli Komšića na mjesto hrvatskog člana u Predsjedništvo BiH. Ova politička avantura je narušila političke i društvene odnose Hrvata i Bošnjaka u FBiH.

www.politika24.net: Kako komentirate odluku SIP-a o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH?

Središnje izborno povjerenstvo BiH je tijelo koje provodi izbore sukladno zakonu. Ustavni sud BiH je poništio neustavne i diskriminatorne odredbe Izbornog zakona BiH koje se odnose na popunjavanje izaslanika u Dom naroda FBiH. Ako su te odredbe poništene i nema ih, SIP nema načina kako provesti izbor izaslanika u Dom naroda FBiH jer nije došlo do izmjena Izbornog zakona BiH.

No SIP je ušao u sivu zonu, postavio se iznad svojih ovlaštenja, postavio se kao zakonodavac i donio Upute o popuni Doma naroda FBiH iako za takvo što trenutačno ne postoji zakon. Smatram kako je SIP mogao djelovati samo prema zakonu i provoditi zakon a ne sebi odrediti zakonodavnu ulogu.

U protivnom imamo takav izborni sustav koji lako omogućuje izborni inženjering te su po treći put su Bošnjaci izabrali Hrvatima člana Predsjedništva BiH ali recimo i izaslanike u Dom naroda FBiH kako bi u potpunosti ovladali pozicijama koje po Ustavu BiH pripadaju Hrvatima.

Primjerice, Edin Fejzić, Mirvet Beganović, Razim Halkić i Anel Šahinović, su se izjasnili kao Hrvati samo radi zauzimanja pozicija i nametanja političke volje Hrvatima u BiH. Ovo je prije svega nemoralno, politički i ljudski sramotno, prevara koja narušava odnose među narodima u BiH, te je ovo prepoznao i Ustavni sud BiH kao diskriminaciju i ukinuo odredbe koje omogućuju ovu sramotu.

Jedini put u BiH jeste legitimno predstavljanje, da niti jedan narod ne bira drugom narodu predstavnike. Ključ je u federalizmu, odnosno u federalnom decentraliziranom načelu uređenja BiH. Sve ostalo je zabluda i mrcvarenje, zamrznuti rat, odgođeni mir i put ka radikalizmu.

www.politika24.net: U 2019. smo godini. Ono što Vas moramo pitati jeste ima li ikakvih pomaka u pregovorima oko rješenja za Mostar i održavanja izbora u Mostaru i kada očekujete nove sastanke  pregovaračkih timova?

Pregovori za provedbu odluke Ustavnog suda BiH za Mostar i dogovaranje oko modela izmjena Izbornog zakona BiH su donijeli ogroman pomak. Došli smo do rješenja i načina potpune provedbe odluke Ustavnog suda BiH za Mostar. Riješena su prava birača u Središnjoj zoni i riješena je ravnomjerna zastupljenost sukladno broju birača u izbornoj jedinici, odnosno doveli smo vrijednost glasa svih birača u jednaku ravan kada biramo vijećnike u Gradsko vijeće Grada Mostara.

 www.politika24.net: Možete li nam pobliže objasniti koji je to model za Mostar koji predlaže HDZ BiH i što bi on, ukoliko se prihvati značio za Mostar?

Pregovori u Gradskoj vijećnici Grada Mostara na kojima su sudjelovali predstavnici devet političkih stranaka doveli su do dva modela provedbe odluke Ustavnog suda BiH za Mostar. Prvi model ili model A provodi odluku Ustavnog suda BiH na način da se iz šest gradskih područja se bira 26 gradskih vijećnika, i to: gradsko područje Jugozapad 8 gradskih vijećnika, Stari grad 6 gradskih vijećnika, Zapad 5, Sjever 3, Jugoistok 2 i Jug 2 gradska vijećnika.

Preostalih 9 gradskih vijećnika bi se biralo sa kompenzacijske liste. (Kompenzacijski mandati se dodjeljuju s teritorija Grada Mostara kao cjeline sukladno članku 9.6 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.)

Drugi model ili model B znači da se iz 6 gradskih područja bira 22 gradska vijećnika i to: Gradsko područje Jugozapad 7 gradskih vijećnika,  Stari grad 5, Zapad 4, Sjever 2, Jugoistok 2 i Jug 2 gradska vijećnika. Preostalih 13 gradskih vijećnika bi se biralo na području Grada kao jedne izborne jedinice odnosno gradske liste.

Mi zagovaramo prvu opciju ili model A a prema našim analizama i model B provodi odluku Ustavnog suda BiH te bi na koncu mogao i on nama biti prihvatljiv ukoliko treba doći do kompromisa. Spremni smo i na taj korak samo kako bi konačno imali izbore u Mostaru.

Sada je ovo pitanje izmjena Izbornog zakona BiH koja će se dogoditi u Parlamentarnoj skupštini BiH .

( politika24.net )

 

Share.

About Author

Comments are closed.