Stefanović: Uspjeh je što sve velike sile traže ukidanje prištinskih taksi

0

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je veliki uspjeh Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića što sve velike sile u Vijeću sigrunosti UN jednoglasno traže da Priština ukine takse od 100 posto koje je uvela na srpsku robu.

“Ne govorim da smo sve završili i pobijedili sada. Ali, došli smo od pozicije kada su nas preglasavali i u veoma beningnim stvarima, a da danas jednoglasno traže da Priština ukine takse. Nismo naivni da kažemo da je to završena stvar”, rekao je Stefanović za Televiziju Pink.

On je naveo da politička pozicija Srbije u vrijeme bivše vlasti nije bila takva, a da je sada Srbija, za samo nekoliko godina, pokazala kako ozbiljnošću, radom i odgovornošću može da postigne da u svjetskim okvirima ozbiljne zemlje, čak i one koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo, podrže stav Srbije.

Stefanović je rekao da države shvaćaju da ne može da se trpi takvo ponašanje prištinskih institucija i kršenje regionalnog Cefta sporazuma prema Srbiji i BiH i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

On je istakao da je za Srbiju veoma važna sigurnost, te da država mora da bude spremna i obučena da se suprotstavi svakoj mogućoj terorističkoj prijetnji i terorizmu.

“Jedan teroristički udar može u cijelom regiji da uništi sve. Zato je potrebna, prije svega, suradnja u regiji, ali i sa velikim svjetskim silama – SAD, Rusijom, Kinom, Njemačkom. One obučavaju naše ljude i mogu da nam daju informacije, koje nemamo, da možemo da zaštitimo naše građane. Godinama uspjevamo da spriječimo takve prijetnje Srbiji”, rekao je Stefanović.

On kaže da predstavnici bivše vlasti Srbije odlaze u inozemstvo da “kukaju i kažu neku lošu riječ protiv svoje zemlje”.

“Nije svijet slijep. Mnogi od ozbiljnih lidera svijeta vide kad se neko bori za svoju zemlju i umiju to da poštuju. Srbija jeste jača, raste BDP, povećavaju se plate i penzije, otvaraju se nova radna mjesta”, dodao je Stefanović.

( Srna )

Share.

About Author

Comments are closed.