Više desetaka tisuća prosvjednika protiv populističke vlade u Rimu

0

Više desetaka tisuća ljudi izašlo je u subotu na ulice Rima prosvjedovati protiv talijanske populističke vlade koju optužuju da dijeli zemlju i potiče rasizam i u organizaciji nekoliko velikih sindikata pozivaju vladu da posluša glas radnika, izvijestili su lokalni mediji.

Nekoliko sindikata je pozvalo na prosvjed kako bi privukli pozornost na nejednakost, nezaposlenost i rasizam pod vladom koja je izabrana prošle godine.

“Vlada mora izaći iz svoje virtualne stvarnost i ući u stvarni svijet”, rekla je Annamaria Furlan, čelnica talijanske Konfederacije radničkih sindikata CISL.

“Zemlja mora biti ujedinjena, nikako podijeljena”, rekao je Maurizio Landini iz talijanske opće konfederacija rada CGIL.

Nema službenih podataka, ali lokalni mediji izvještavaju da je prosvjed privukao 200.000 ljudi.

Talijanska populistička vlada, koju čine Pokret 5 zvijezda (M5S) i krajnje desna Liga odbijaju brojne Talijane svojom antiimigracijskom i drugim kontroverznim politikama.

Šest godina od posljednjeg prosvjeda u Rimu u lipnju 2013. godine CGIL, CISL i UIL vraćaju se zajedno kako bi osnažili jedinstvo u svijetu rada, s 12 milijuna sindikalnih članova i snažnim pozivom vladi da posluša njihove prijedloge, koje su u listopadu podastrijeli premijeru Giuseppeu Conteu.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.