Lukač: MUP RS spreman pružiti punu podršku u traženju Gačića

0

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač uputio je telegram sućuti ministru unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutarnjih poslova Županije Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubojstva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu.

“Izaražavam najiskrenije i najdublju sućut obitelji i prijateljima poginulog pripadnika policije u nadi da će izvršiitelj ovog gnusnog zločpina biti izveden pred lice pravde i najstrože kažnjen. Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka”, istakao je ministar Lukač.

Lukač je izrazio spremnost za pomoć i punu podršku Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske u pronalasku izvršitelja ovog krivičnog djela.

U MUP-u Srpske Srni je potvrđeno da su u vezi s tim i pojačane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo na području koje teritorijalno pokriva ova uprava.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum sastati će se danas poslije podne u Sarajevu sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom.

Pripadnik Federalne uprave policije /FUP/ Mahir Begić ubijen je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina, gdje je osiguravao  strelište.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu.

Tužilaštvo ŽupanijeSarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog sumnje da je ubio Begića.

Uprava policije MUP-aŽupanijeSarajevo raspisala je i operativnu potragu za Gačićem, u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić je prošlog tjednana području općine Konjic ubio Sauda Sultanića, nakon čega se dao u bjekstvo.

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a prije ovog počinio je još dva ubojstva. On je 1998. godine ubio suborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

( politika24 / Srna )

Share.

About Author

Comments are closed.