Odgođen Brexit; Odluka 30. lipnja

0

Konzervativna vlada premijerke Therese May predložila je da se “razvod” s Unijom predviđen za 29. ožujka odgodi do 30. lipnja, pod uvjetom da zastupnici do 20. ožujka usvoje njezin sporazum s Bruxellesom.

Britanski zastupnici danas su glasovali za odgodu Brexita do 30. lipnja s 412 glasova za i 202 protiv. Ranije danas odbacili su mogućnost novog referenduma o Brexitu s 334 glasa protiv u odnosu na 85 za, dakle s većinom od 249 glasa. Dan ranije isključili su mogućnost izlaska iz EU-a bez sporazuma.

Konzervativna vlada premijerke Therese May predložila je da se “razvod” s Unijom predviđen za 29. ožujka odgodi do 30. lipnja, pod uvjetom da zastupnici do 20. ožujka usvoje njezin sporazum s Bruxellesom. Predsjednik parlamenta je na dnevni red uvrstio i amandman H o održavanju drugog referenduma koji je predložio dio oporbe – nova Neovisna grupa i proeuropski konzervativci okupljeni u kampanji Glas naroda. Anna Soubury, zastupnica koja je nedavno izašla iz Konzervativne stranke, rekla je prije glasovanja da će sudbina tog amandmana ovisiti o tome hoće li ga poduprijeti laburisti, najjača oporbena stranka, prenose mediji.

Share.

About Author

Comments are closed.