Vučić: Jeziv čin psihopate, on nema veze sa Srbijom

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jučer da terorist, koji je počinio ubistva u džamijama na Novom Zelandu, nema nikakve veze sa Srbijom.

“To je jeziv čin jednog luđaka, pshiopate, toliko jeziv da ne znate šta biste rekli”, rekao je Vučić novinarima u Negotinu.

On je ponovo izrazio najiskreniju sućut Vladi i narodu Novog Zelanda, kao i muslimanima ne samo u toj zemlji, već i širom svijeta, povodom jučerašnjeg terorističkog akta na Novom Zelandu.

Vučić je istakao da to što se u medijima u regiji za napadača, koji je Australijanac, govori da je motiviran navodnim srpskim zločinima, pokazuje u stvari kakav je njihov odnos prema Srbiji.

Vučić je podsjetio da su Miloš Obilić i car Lazar junaci koji su branili i štitili kršćansku Europu, a ne činili bilo kakve zločine.

“A onda su našli, da li je to stvarno ili nije, nekakvu pjesmu. I sad zbog nečijeg glazbenog ukusa treba Srbija da bude optužena kao što su to mediji u regijiuradili. To pokazuje kakav je njihov odnos prema nama”, rekao je Vučić.

On je ponovio da je, međutim, davno prošlo vrijeme kada su Srbiju mogli da gaze.

“Nikada Srbija neće biti dovoljno mala, slaba ni unižena da biste vi bili zadovoljni. Srbija koju gradimo je Srbija snage, Srbija koja će da vas poštuje, ali koju nećete moći da gazite kao što ste je gazili prije 10, 15, 20 godina. To vrijeme je davno prošlo”, poručio je Vučić.

( nezavisne )

Share.

About Author

Comments are closed.