Višković: Novo Vijeće ministara treba rješavati problem migranata

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Prnjavoru da što prije treba formirati novo Vijeće ministara kako bi nadležno ministarstvo radilo na rješavanju migrantske krize čija se kulminacija očekuje na proljeće.

“Treba nam što prije Savjet ministara i ministarstvo koje će se baviti tim pitanjem, jer u dva mjeseca ove godine imamo gotovo šest puta veći priliv migranata nego u istom periodu lani”, naveo je Višković.

On je rekao novinarima da je to ozbiljno sigurnosno pitanje za BiH kandidirao sinoć kada se sastao u Sarajevu sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i brojnim europskim dužnosnicima.

Višković je naglasio da rješavanje migrantske krize treba biti prvi prioritet institucija BiH, Vijeća ministara, Ministarstva sigurnosti i Granične policije BiH.

“Ne vidim razlog zašto ne ojačati kapacitete granične službe, pa i da se Oružane snage BiH uključe u zaštitu granice. Ako je Evropa zatvorila svoje granice, onda je krajnje vrijeme da Srpska i BiH zatvore svoje da ne bi bilo nekontrolisanog priliva migranata”, poručio je Višković.

( politika24 /nezavisne )

Share.

About Author

Comments are closed.