Porošenko poručio da će poštovati rezultate predsjedničkih izbora

0

Ukrajinski predsjednik Vladimir Porošenko izjavio je u nedjelju da će poštovati rezultate predsjedničkih izbora 21. travnja i da će napustiti svoju dužnost u slučaju poraza.

“To će biti izbor ukrajinskog naroda i ja ću ga poštovati – bilo koji izbor”, kazao je on pred okupljenima na kijevskom stadionu koji su čekali debatu dvojice predsjedničkih kandidata koji su ušli u drugi krug izbora.

Porošenko je čekao više od sat vremena svog protukandidata na izborima Volodimira Zelenskog da se pojavi na debati. Međutim, komičar i favorit na predstojećim izborima Zelenskij nije se pojavio a prije toga je jasno rekao da se ne želi susresti s Porošenkom prije petka.

Porošenko i Zelenskij dogovorili su se da će održati televizijsku debatu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, ali je aktualni predsjednik rekao da će doći 14. travnja, dok je Zelenskij poručio da će na debatu doći u petak 19. travnja, prenijela je agencija  Ukrinform.

Nije poznato hoće li se njihova debata održati u petak.

U prvom krugu izbora Zelenskij je pobijedio s oko 30 posto glasova, dok je drugoplasirani Porošenko osvojio gotovo dvostruko manje – 15,95 posto.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.