Pompeo: SAD nastavlja s mjerama protiv neprihvatljivog ponašanja Moskve

0

Sjedinjene Države nastavit će osuđivati rusko miješanje u američke izbore i poduzimati “odlučne mjere” protiv “zlokobnog djelovanja” Moskve, poručio je u petak američki šef diplomacije Mike Pompeo nakon objave izvješća o istrazi o tom pitanju.

Pompeo: SAD će i dalje poduzimati mjere protiv neprihvatljivog ponašanja Moskve – Pompeo”Jasno ćemo im reći da je to neprihvatljivo”, rekao je na konferenciji za novinare u Washingtonu.

“Poduzet ćemo odlučne mjere kako bi još više platili svoje zlokobno djelovanje i nastavit ćemo to činiti”, dodao je, dok je Trump više puta kazao da bi želio poboljšati odnose s Rusijom.

Pompeo je odgovarao na pitanja o izvješću posebnog tužitelja Roberta Muellera koji je proveo istragu o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016.

“To je ozbiljno”, Rusija “se miješa u izbore širom svijeta, ne samo naše 2016., nego i drugdje”, ustvrdio je.

“Mislim da ne postoji niti najobičniji razgovor između nekog visokog američkog dužnosnika i Rusa, za ove administracije, u kojem nismo izrazili zabrinutost u vezi ruskog miješanja u naše izbore”, rekao je.

Sada kada je Muellerovo pokazalo da nije utvrđen “dosluh” između Trumpove kampanje i Kremlja, “prenijet ćemo im odlučan zahtjev da Rusija ne poduzima aktivnosti koje bi ometale puno funkcioniranje naše demokracije”, zaključio je.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.