Bh. vina predstavljena na sajmu u Tokiju

0
Bosanskohercegovačka vina predstavljena su, kao i prethodnih godina, na renomiranom 95. Sajmu likera i sira, održanom od 10. do 16. travnja u Tokiju, priopćila je Agencija za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).
Predstavljena su vina: Manastir Tvrdoš (Trebinje), Vranac 2015 i Vinogradi Nuić (Ljubuški), kao i Posip 2015. Na ovom sajmu u Tokiju, prezentirano je i prodavano više od 1.000 vrsta vina iz 28 zemalja svijeta. Tijekom sedmodnevne manifestacije je prodano oko 25.000 boca.
Predstavnik bh. Agencije za unapređenje stranih investicija u Japanu Shigehiko Nishihama sudjelovao je prezentirajući bh. vina direktno japanskim potrošačima. Zahvaljujući njegovim naporima, od siječnja 2014. godine, Bosna i Hercegovina je prvi put počela izvoziti vino u Japan. Tvrtka M & P Corporation iz Tokija odlučila je 2014. započeti uvoz iz dviju vinarija – Vinogradi Nuić i Vino Manastir Tvrdoš. Potrošači japanskog tržišta zadovoljni su visokim kvalitetom bh. vina i uživali su u degustaciji Vranca i Pošipa.
Na sajmu nije prodavano vino lokalnih autohtonih sorti grožđa poput Blatine i Žilavke, ali se M&P Corporation i dalje bavi uvozom ovih dviju vrsta jer su Blatina i Žilavka već postale popularne i dobro prihvaćene u Japanu. Nishihama je predstavio japanskim posjetiteljima i kulturu te turizam BiH, što je bio važan doprinos Bosni i Hercegovini na japanskom tržištu

( Fena )
Share.

About Author

Comments are closed.