Mostar sve posjećeniji, nije više mjesto samo za jednodnevne posjete

0
Iako još nije nastupila prava ljetna turistička sezona, turistički radnici u Hercegovini, a posebno u Mostaru, izražavaju zadovoljstvo prilivom domaćih i stranih gostiju. U grad na Neretvi, kojeg je američki site „Matador Network“ uvrstio na listu sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova u svijetu, pristižu posjetitelji iz cijelog svijeta, javlja N1.
U Turističkoj zajednici kažu kako više nije riječ samo o jednodnevnim posjetima, nego se u Mostaru gosti zadržavaju i po nekoliko dana. Michael i Jennifer prvi put su u posjeti Mostaru. Stigli su iz Engleske i s oduševljenjem obilaze staru gradsku jezgru. Sviđa im sunce, klima, zelena rijeka, a zatečeni su i povijesnim činjenicama koje uče za vrijeme razgledavanja grada. “Ovdje smo tek 30 minuta, tako da još ne možemo dati pravi sud, ali je jako zanimljivo, građevine su nevjerojatne. Most je malo klizav, ali sviđa nam se”, priča Jennifer, turistkinja iz Engleske. U Mostar tijekom sezone dolaze turisti iz gotovo svih dijelova svijeta. U porastu je broj dolazaka Arapa, Amerikanaca i Kanađana, a dolaze i turisti s Dalekog istoka. No ovih dana prednjače turisti iz Hrvatske, Crne Gore, ali i iz Poljske i Njemačke. “Mostar je prelijep grad. Bosna je velika zemlja u kojoj nema puno ljudi, mnogo je mjesta za istražiti, ali mislim da je ovo područje malo zaboravljeno. Kad sam rekao prijateljima da dolazim u Mostar gledali su me čudno jer nikad nisu čuli za ovo mjesto”, otkriva turist iz Engleske. “Došla sam iz Australije. U Mostaru sam samo u prolazu, bit ćemo tu danas i onda idemo u Dubrovnik. Lijepo je ovdje, oduševljena sam zelenom rijekom”, dodaje turistkinja iz Australije.
S obzirom na dobru dosadašnju posjećenost, ugostitelji i turistički radnici nadaju se dobroj sezoni. Raduje ih činjenica da je gradska vlast odlučila stati u kraj komunalnom neredu koji godinama vlada u staroj gradskoj jezgri, te da će poseban fokus biti stavljen na prosjačenje i džeparenje u Starom gradu, koje je kako tvrde neophodno iskorijeniti. Iako se turizam ubrzano razvija, postoji još mnogo prostora za poboljšanje turističke ponude, kažu u turističkoj zajednici.
Iako je posljednjih godina Mostar bio samo usputna destinacija prema Međugorju i Neumu, u Turističkoj zajednici kažu da Mostar postaje destinacija u kojoj turisti ostaju i zadržavaju se na više dana, te da okolna mjesta koriste za jednodnevne izlete.

Share.

About Author

Comments are closed.