Smiljana Srnec ostaje u pritvoru

0

Smiljana Srnec, osumnjičena je da je 2000. ubila svoju sestru Jasminu Dominić i skrivala ju u zamrzivaču 19 godina u obiteljskoj kući u Palovcu.

Na Županijskom sudu u Varaždinu, danas u 10 sati održano je ročište o produljenju istražnog zatvora Smiljani Srnec. Odlučeno je kako u njemu ostaje još mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je prije istražni zatvor određivan i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

– U međuvremenu su svjedoci ispitani pa je takva mogućnost ovoga puta otpala rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic te dodaje da iako je postojala mogućnost produljenja za tri mjeseca, sutkinja je ocijenila da je mjesec dana dovoljno da Državno odvjetništvo izvede preostale dokaze koje još mora provesti, prije nego što donese odluku hoće li podići optužnicu ili ne.

Odluka Državnog odvjetništva trebala bi biti donesena u roku od mjesec dana. Iako su se nakon uhićenja pojavile informacije kako je Smiljana Srnec priznala brutalno ubojstvo sestre, danas Pavlic ne želi komentirati ta nagađanja, i podsjeća na tajnost istrage.

Podsjetimo, na patologiji čakovečke bolnice obavljena je obdukcija koja je pokazala da je nesretna djevojka umrla nasilnom smrću. Pokopana je 20. veljače na mjesnom groblju u Palovcu.

Za sada je kvalifikacija kaznenog djela ubojstvo, no postoji mogućnost prekvalifikacije u teško ubojstvo. U istrazi se ispituje veći broj svjedoka, jedan dio Državno odvjetništvo, a drugi sudac istrage.

( hrt )

Share.

About Author

Comments are closed.