SIPA u Mostaru uhitila dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

0
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, jučer su na području Mostara uhitili dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“.
Postoji osnova sumnje da su uhićeni s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi izvršili kazneno djelo krijumčarenje sedam osoba državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni s područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske.
Također, postoje osnova sumnje da su uićeni na području Blagaja, općina Mostar, nad krijumčarenim osobama izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone.
Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima.

Share.

About Author

Comments are closed.