Galić i Krešić razgovarali o stanju na bh. granici i situaciji s migrantima

0
Direktor Granične policije BiH Zoran Galić u četvrtak se sastao s Mijom Krešićem, zamjenikom ministra sigurnosti BiH. Na sastanku, koji je održan u Glavnom uredu GPBiH, razgovarali su o aktualnom stanju na bh. granici i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu.
I ovom prilikom, direktor Galić istakao je konstantnu kadrovsku nepopunjenost i naglasio hitnost rješavanja problema nedostatka policijskih službenika u GPBiH, dodavši da je to neophodno za razvoj ove policijske agencije i operativno jačanje GPBiH u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa.
Naglasio je da pripadnici ove policijske agencije daju svoj maksimum u borbi protiv ilegalnih migracija te da će to činiti i ubuduće, ali i da je, s obzirom na sve složenije stanje na granici, potrebna podrška drugih nadležnih organa u BiH, kao i međunarodnih organizacija, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Share.

About Author

Comments are closed.