Postignut dogovor: Izbori u Srbiji 22. ožujka

0

Vrh Srpske napredne stranke (SNS) napravio je načelni dogovor o datumu redovnih parlamentarnih, lokalnih i izbora za Skupštinu Vojvodine, na proljeće sljedeće godine, a u igri su dva termina – 22. i 29 ožujka, saznaju beogradske “Novosti”. N

avode kako će odluku o tome hoće li se na birališta ići posljednjeg ili pretposljednjeg tjedna ožujka “prelomiti” rukovodstvo najjače stranke u Srbiji, poslije konsultacija s čelnikom Aleksandrom Vučićem i sjednica organa stranke, koje bi trebale biti održana najvjerojatnije do kraja rujna. Izvori lista tvrde da bi rukovodstvo SNS-a tada trebalo sve detaljno analizirati, i situaciju u zemlji i okruženju, ali i da razmatraju tko zaslužuje da se nađe na stranačkim izbornim listama.

No, iako još nije donijeta definitivna odluka o izboru datuma za izlazak na birališta, trenutno “preteže” 22. ožujka. Potpredsjednik SNS-a Milenko Jovanov kaže za “Novosti” kako su oni za izbore uvijek spremni i da je od licitiranja datumima važnije to što će građani Srbije na proljeće imati priliku da odlučuju o daljem putu zemlje, odnosno “da izabere između napredovanja Srbije i povratka u vrijeme vlasti ‘žutog kartela’, kriminala, korupcije i pljačke državnih resursa”.

U slučaju da se izbori u Srbiji zakažu za 22. ožujka, oni bi najranije mogli biti raspisani 22. siječnja, a najkasnije 6. veljače.

( Fena

Share.

About Author

Comments are closed.