Slovenija mobilizala pomoćnu policiju zbog povećanog broja migranata

0

Slovenačka vlada jučer je mobilizala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamijene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata kao i pojačanog prometa u turističkoj sezoni.

Očekuje se da će se potreba kontrole sigurnosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i obim zadataka policije na više područja njenog rada, priopćila je slovenačka vlada.

Donjeta je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angairaju pripadnici pomoćne policije iako je po pravilu zakonsko ograničenje njihovog angažovanja 30 dana u jednoj godini, prenosi Hina.

U vladi navode da se obim zadataka policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na prošlu godinu i zbog sigurnosne situacije u prometu koja se ove godine pogoršala.

Do 17. lipnja na slovenačkim putevima poginulo je 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

Direktoorica slovenačke policije Tatjana Bobnar rekla je prIJe nekoliko dana prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policiji bilo potrebno 700 novih zaposlenih.

Share.

About Author

Comments are closed.