Darko Kovačević Daruvarac sam stigao u Remetinec

0

Darko Kovačević Daruvarac stigao je u zagrebački Remetinec oko 22 sata taksijem. Predao se sam kako je prije dva dana i najavio, kada je kako prenose mediji rekao da “ovo više nema smisla”. Okupljenim novinarima nije davao izjave.

Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.

Neslužbeno se doznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

Daruvarac je, podsjetimo, u siječnju nepravomoćno osuđen na 5 godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u Zadru. Kazna mu je u lipnju smanjena na 4 godine.

Budući da je u pritvoru već proveo 7 mjeseci, trebao bi odslužiti još tri godine i pet mjeseci zatvora, s time da bi na slobodu mogao nakon što odsluži dvije trećine kazne.

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru, prije mjesec dana odbilo je žalbu Kovačevića, koji se žalio na rješenje suca izvršenja zadarskoga suda o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne.

U zatvor Remetinec morao se javiti do 23. srpnja, ali je njegov odvjetnik Boris Radman otišao na godišnji odmor i rješenje za služenje kazne nije preuzeo.

( hrt )

Share.

About Author

Comments are closed.