Sjeverna Makedonija zabranila uvoz svinja i svinjskog mesa iz Srbije

0
Sjeverna Makedonija zabranila je uvoz i tranzit svinja, svinjskog mesa i proizvoda od tog mesa iz Srbije. Kako se navodi u priopćenju Agencije za hranu i veterinarstvo Sjeverne Makedonije, ta odluka je donesena nakon što je u regijama Beograda i Smedereva registrirano nekoliko slučajeva za koje se sumnja da je u pitanju svinjska kuge. Agencija za hranu i veterinarstvo je donijela rešenje o zabrani uvoza u Sjevernu Makedoniju i tranzita srpskih domaćih i divljih svinja.
Zabrana se odnosi i na uvoz svinjskog mesa, i svih proizvoda koji ga sadrže, prenosi Beta. Od petka je na snagu stupila i obveza laboratorijskog ispitivanja prisustva virusa afričke svinjske kuge u svakoj uvoznoj isporuci svinjskog mesa i proizvoda i prerađevina i neće se puštati u promet prije dobivenih rezultata analize koja se obavlja na Fakultetu za veterinarsku medicinu.
U Sjevernoj Makedoniji nema afričke svinjske kuge, situacija se pažljivo prati, a preventivne mjere su podignute na maksimalnu razinu prema, navode u Agenciji za hranu i veterinarstvo. Uvoz svinja i svinjskog mesa iz Srbije je zabranila i Bosna i Hercegovina.

( Fena )
Share.

About Author

Comments are closed.