MOSTAR: Potpisan ugovor o suradnji IT Odjela i Fakulteta kriminalističkih nauka

0

IT Odjel Mostar i Fakultet kriminalističkih nauka iz Sarajeva potpisali su Ugovor o suradnji, priopćeno je iz tog odjela.

Fakultet kriminalističkih nauka iz Sarajeva u budućnosti će koristiti softverska rješenja ove firme koja je postala prepoznatljiva kada je riječ o proizvodnji softvera u oblasti sigurnosti za koju je dobila i brojna priznanja. Riječ je, kazali su potpisnici, o dobrom primjeru suradnje akademske zajednice i nauke.

Ugovor su potpisali dekan Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu Nedžad Korajlić i direktor softverske tvrtke “IT Odjela” iz Mostara Marco Laco potpisali su u ponedjeljka ugovor o suradnji.

Direktor “IT Odjela” Laco, u izjavi za novinare, rekao je kako je današnjim potpisom okrunjena suradnja u okviru koje je izrađen informacijski sustav za provedbu zakona “Renata”, koji pomaže policiji da putem nadzornih kamera prepoznaje vozilo u prometu.

– ‘Renata’ predstavlja integirarano softversko rješenje koje ujedinjuje razne izvore podataka i na brz i adekvatan način prikazuje instituciji, sigurnosnom licu u prometu informacije o vozilu koje mu ide u susret – pojasnio je Laco.

Dekan Korajlić podsjetio je na partnerstvo koje godinama Fakulteta kriminalistike ostvaruje s “IT Odjelom” kroz organizacije okruglih stolova, ljetnih i zimskih škola i konferencija.

– Mi u znanosti govorimo stvari koje trebaju, a stručnjaci u praksi probaju i vide što još treba doraditi. Softverska rješenja koja radi “IT Odjel” značajna su za sigurnosni sektor, zahvatila su cijeli prostor BiH, a i šire – ocijenio je dekan Korajlić.

Dodao je kako je ovo dobar primjer suradnje akademske zajednice i privrednih subjekata koja će rezultirati daljnjim iskorakom u povezivanju znanost i tehnologije s praksom

Share.

About Author

Comments are closed.