Krstulović Opara liječit će se u Zagrebu: “Uopće ne sumnjam u svoju pobjedu”

0

Andro Krstulović Opara bi, neslužbeno smo doznali, u Zagreb na liječenje trebao biti prebačen već u četvrtak.

Splitski gradonačelnik bi u Zagrebu trebao biti podvrgnut liječenju u Gamma knife centru na KBC-u Zagreb (Rebro), piše Slobodna Dalmacija. 

Riječ je o uređaju kojim se precizno zrače odabrani prostori u lubanjskoj šupljini i ubijaju tumorske stanice, a istodobno štedi zdravo okolno moždano tkivo.

Postupak je za pacijenta bezbolan i traje nekoliko sati, a u njega spada snimanje glave, planiranje zračenja i samo zračenje. Cijeli postupak traje četiri sata.

Opara je vedrog duha i siguran je u svoju pobjedu. “Dobro sam. Ovo što je medijima rekao prof. dr. Jurić vrlo je šturo. Ja ne želim da se išta krije od ljudi, koji imaju pravo znati što im je s gradonačelnikom. Uopće ne sumnjam u svoju pobjedu i ovo smatram samo jednom preprekom u životu koju ću prijeći, kao i mnoge do sada. Zahvaljujem svima na brizi i na porukama i riječima podrške”, rekao je Krstulović Opara u kratkom telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Splitski gradonačelnik je u bolnici zadržan u splitskoj bolnici u subotu zbog glavobolje i vrtoglavice. Isprva se činilo kako je doživio lakši moždani udar zbog utvrđenog krvarenja unutar lubanje. Iz bolnice je priopćeno da je njegovo stanje dobro i da se dobro oporavlja.

U utorak je, međutim, objavljeno da je ipak riječ o zloćudnom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak. “Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem tumora. On se osjeća dobro, stabilno je. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i o tome kako će reagirati na terapiju, ovisi o mnogim čimbenicima”, rekao je u utorak Ivo Jurić, ravnatelj splitskog KBC-a.

Opara je istog dana objavio video na Facebooku poručivši svima da se ne predaje. “Bit će ovo sve dobro, nećete me se tako riješiti, vidimo se brzo. Bok!”, poručio je splitski gradonačelnik iz bolničke postelje u utorak.

 

Share.

About Author

Comments are closed.