Tolušić sa savudrijskim ribarima; nema kazni iz Slovenije

0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sinoć se u Bašaniji blizu Umaga sastao s pedesetak većinom savudrijskih ribara kako bi im još jedanput iskazao potporu ministarstva u obavljanju njihova redovitog posla u Savudrijskoj vali.

“Naš stav se od posljednjeg susreta s ribarima u Zagrebu početkom godine nije promijenio. I Vlada i Ministarstvo poljoprivrede te ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova obećali su doći u posjet svojim ribarima i mi ispunjavamo svoje obećanje”, rekao je u Bašaniji ministar Tomislav Tolušić, ističući kako će Hrvatska uvijek štititi svoje ribare u Savudriji jer su oni jamac suvereniteta.

Predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robert Momić u ime ribara izrazio je zadovoljstvo susretom s ministrom Tolušićem. “Ako ribar dobije kaznu – mora se javiti graničnoj policiji, a zatim će predmet preuzeti ministarstvo i Vlada u zaštititi interesa hrvatskih ribara u Savudriji”, rekao je Momić. Istaknuo je kako se – uzimajući u obzir da dosad nitko od savudrijskih ribara na kućnu adresu nije dobio nijednu kaznu – očito radilo o jednoj vrsti zastrašivanja.

( hrt )

Share.

About Author

Comments are closed.