DF zapaljivom retorikom i dezinformacijama ruši stabilnost BiH

0

Sjedište Demokratske fronte posljednjih dana izvor je zapaljive retorike i kleveta usmjerenih protiv čelnih predstavnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Optužbe, klevete i napadi zamjena za odgovornu političku strategiju


Korištenjem destruktivnih metoda, DF se iskazao kao katalizator destabilizacije i tvorac umjetnih kriza u cilju odvraćanja pozornosti s vlastite nepostojeće političke strategije. Neodgovornost u postupanju s političkim predstavnicima Hrvata demonstrira jasne namjere za opstruiranje jednakopravnosti, osporavanje konstitutivnih prava i negiranje legitimnih sudionika hrvatskog naroda u političkom dijalogu. Iako DF paradoksalno proziva druge predstavnike za etničku diskriminaciju istodobno se ne suzdržava od korištenja ekstremističke i sustavne diskriminacije usmjerene protiv pripadnika jednog konstitutivnog naroda, te svakodnevnim zalaganjem za kršenje ustava i destabilizaciju odnosa s predstavnicima Europske unije u BiH.

Narušavanje europskih integracija kao vanjskopolitički stav Demokratske fronte


Izravnim napadima protiv Europske unije, a pozivajući se na dokumentaciju EU, DF izostavlja spomenuti oštri apel Europske komisije kojeg nesmetano krši, a koji poziva protiv korištenja zapaljive retorike koja može proizvesti daljnje inter-etničke tenzije. Stranka koja se zalaže za osporavanje ustavno priznatih prava konstitutivnog naroda ne može se savjesno nazivati opcijom koja se zalaže za europske vrijednosti i načela demokratskog društva. Dok se Europska unija zalaže za načela na kojima počiva demokracija, DF postavlja bespotrebne prepreke ka izmjeni izbornog zakonodavstva koja bi rezultirala praktičnom jednakopravnošću hrvatskog naroda i poštivanjem ustavnih odrednica o konstitutivnosti u sklopu Bosne i Hercegovine. DF – Demokratska ili Destruktivna fronta?

Europske integracije kao jasan cilj Hrvata u BiH


Hrvatski politički predstavnici objedinjeni kroz Hrvatski narodni sabor BiH nebrojeno su puta iskazali ustrajno i predano zalaganje za što žurnije pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. Simboličan i bitan podsjetnik leži u činjenici da su legitimni predstavnici hrvatskog političkog tijela formalno uručili aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji, ističući da za Bosnu i Hercegovinu ne postoji alternativna budućnost. Zalaganje za europsku budućnost kroz kulturu tolerancije, poštovanja i prosperiteta, kao i aktivan angažman po pitanju europskih integracija prepoznata su stavka hrvatskog političkog programa u europskoj zajednici.

Quo vadis fili?


Vraćanjem unutarnjih rasprava na pitanje prava hrvatskog naroda na punu jednakopravnost, DF svjesno sudjeluje u opstrukciji legitimnog političkog predstavljanja sukladno izbornoj volji Hrvata, te iskazuje nepoštovanje za ustavne odrednice. Time svjesno počinjava štetu na unutarnjem i vanjsko-političkom planu koji su neodvojivi elementi za napredak i razvoj BiH. Manjak političke odgovornosti DF-a neće zaustaviti zalaganja hrvatskih političkih predstavnika za istinske državne ciljeve BiH kao domovine ravnopravnih konstitutivnih naroda i proeuropsko-orijentirane Bosne i Hercegovine.

( politika24.net )

Share.

About Author

Comments are closed.