Dodik: Ne znam što očekivati u utorak

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio da će prisustvovati izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, koja je na njegov zahtjev zakazana za utorak, 27. kolovoza, sa samo jednom točkom – imenovanje predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali da ne zna što se može očekivati. Tvrdi da, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, to više neće biti saga, nego farsa.

On je novinarima u Stričića na Manjači ponovio da je sjednica Predsjedništva BiH zakazana zato što su prethodno, u skladu sa zakonom, izvršene provjere Zorana Tegeltije u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Središnjoj izbornoj komisiji (SIP) te rečeno da nema nikakvih smetnji da bude kandidiran za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Dodik je, zajedno s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom, prisustvovao Kočićevom zboru na Manjači, ustvrdivši da ponovo čita knjige tog pisca i da „uviđa da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila, već samo ličnosti“. Ustvrdio je da “nitko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije”…

( Fena )

Share.

About Author

Comments are closed.