Plenković: Hrvatska će i dalje podržavati projekte Hrvata u BiH

0

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Tolisi nedaleko Orašja kako će hrvatska vlada nastaviti podupirati projekte hrvatskog naroda u BiH poručivši kako je to bila politika do sada, i danas je, a bit će i sutra. “Svaka druga politika bilo koje hrvatske vlade bila bi bizarna, čudna, neodgovorna i loša”, kazao je Plenković novinarima nakon što je u Franjevačkom samostanu u Tolisi nazočio potpisivanju 89 ugovora o financijskoj potpori projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Zamoljen da komentira činjenicu da BiH još uvijek nema formiranu vlast jedanaest mjeseci nakon izbora, Plenković je kazao kako očekuje da se političke stranke u BiH dogovore i riješe to , kako je kazao, unutarnjepolitičko pitanje BiH. Rekao je kako je hrvatski stav da u BiH moraju biti ravnopravna sva tri naroda.

Novinare je zanimao i Plenkovićev stav oko sviranja himne u školama na što je premijer odgovorio kako je njegov stav da hrvatski obrazovni sustav treba mladim naraštajima usaditi “respekt prema državi, institucijama države i simbolima države”. “Jedan od načina je i poštovanje prema hrvatskoj himni”, kazao je Andrej Plenković.

( Hina )

 

Share.

About Author

Comments are closed.