Održana sedma večer Hercegovine u Posavini: Neraskidivo zajedništvo se nastavlja

0

Večer Hercegovine u Posavini održala se sinoć u Svečanoj dvorani “Golden Palast” u Orašju.

Tradicionalni susret, koji se organizira na jesen u Posavini, a u proljeće u Hercegovini, uvijek naglašava neraskidivu povezanost svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Brojne uzvanike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života, predstavnike katoličke crkve, braniteljskih udruga, prigodnim riječima pozdravili su dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske.

Veliki broj dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH, zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina u BiH predvodio dr. Dragan Čović, dok je na svečanoj večeri nazočilo i izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom i dočekom organizatora večeri, razmjenom darova te prigodnim obraćanjima.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović kazao je kako vjeruje u neraskidivu povezanost svih okupljenih iz kojih god dijelova BiH dolazili.

Presjednik Čović se zahvalio na dolasku, brojnom izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske, kojega su predvodili predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. „Sedam godina od ideje da nesto slično napravimo, večeras je dobilo jednu puninu, ovaj broj svih nas, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, iz svih krajeva Republike Hrvatske, znači samo jedno. Hrvati Bosne i Hercegovine nisu sami. Zajedno možemo osigurati svoju potpunu jednakost kao konstitutivan narod u BiH, a zajedno ćemo osigurati da naši legitimni predstavnici budu u vlasti na svim razinama vlasti“, poručio je okupljenima predsjednik Čović.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, već je nazočio okupljanjima zajedništva. Kazao je kako je pred izbore 2016. godine bio u Posavini i tada je pružena potpora, koja je puno značila i bila je veliki doprinos tada pobjedi i stjecanju povjerenja hrvatskih birača i Hrvata u Bosni i Hercegovini na tim izborima. „Iza nas su tri godine aganžmana, predanog rada za boljitak i hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva za veću socijalnu uključenost ali isto tako i za jačanje međunarodnog položaj Republike Hrvatske a posebno snažnog zalaganja za prijateljstvo, suradnju sa Bosnom i Hercegovinom i jačanje ravnopravnosti i uopće položaja hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Na tom putu smo zajedno, na tom putu smo ustrajni, angažirani, to činimo iz srca, to su svi činili jučer, činimo danas i činit ćemo u budućnosti“, poručio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

( hdzbih.org )

Share.

About Author

Comments are closed.