Općina Posušje osigurala besplatan prijevoz svim učenicima

0

Školarci u Posušju, njih oko 2.600, dobit će besplatan prijevoz u školu, rečeno je u utorak iz Općine Posušje.  Nakon kolegija u Uredu načelnika prijedlog odluke je poslan na razmatranje Općinskom vijeću od kojeg se očekuje njegovo usvajanje.

Po riječima načelnika Posušja Branka Bage, potrebno je pomoći najvažnijoj skupini stanovnika ove općine, a to su, kako je naveo, školarci.  – Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz učenika utvrđene, natječajna procedura za trogodišnje razdoblje provedena tako da smo došli u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad – kazao je Bago dodavši kako je ova odluka jedna u nizu kojom Općina pokazuje kako skrbi o svojim školarcima.

Inače, Posušje ima najveću osnovnu središnju školu u BiH s oko 1.400 učenika, a ukupno oko 2.600 učenika u četiri osnovne i dvije srednje škole nalaze se u ovoj općini. Također, ove godine je i broj prvašića u Posušju povećan sa 181 na 220.

Share.

About Author

Comments are closed.