U Orašju održana treća redovita sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH

0

U Orašju je proteklog vikenda održana treća redovita sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH. Na početku sjednice članovima Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH riječi dobrodošlice uputili su domaćini, predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Orašje Marko Maroš te predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Posavina Anto Gregurević istaknuvši kako im je iznimna čast jer se sjednica održava u Posavini, odnosno Orašju.

Nakon pozdrava domaćina i uvodnih riječi uslijedio je radni dio sjednice na kojem je Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH razmatralo utvrđene točke dnevnog reda te donijelo zaključake u kojima se potvrđuje kako će Mladež i dalje djelovati kao predvodnica pozitivnih ideja i centar okupljanja mladih ljudi u predstojećem razdoblju. Također,  Mladež HDZ-a BiH dala je punu potporu aktivnostima predstavnika hrvatskog naroda na čelu s dr. Čovićem u kontinuiranom zalaganju za izmjene Izbornoga zakona BiH, implementaciju rezultata Općih izbora 2018. godine i za nastavak puta BiH ka EU i NATO-u.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić je u svom obraćanju istaknuo važnost  zajedništva Hrvata u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, od Hercegovine, preko Središnje Bosne, pa do Posavine. Kazao je kako se to zajedništvo zorno i u najboljem svjetlu manifestira upravo u ovim trenucima kada su svi predvodnici hrvatskog naroda potpora brojnim aktivnostima u Županiji Posavskoj, ali se manifestira i snažnom potporom Vlade Republike Hrvatske koja je upravo ovih dana putem svoga ureda za Hrvate izvan RH za 90 projekta u BiH izdvojila 25,8 milijuna kuna.

Posjetom i aktivnostima u Županiji Posavskoj Mladež HDZ-a BiH upotpunila je bogat program koji je počeo svečanim programom povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori RH za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata Hrvata u Bosni i Hercegovini, a nastavio se zajedničkom sjednicom predsjedništava HDZ-a BiH i HDZ-a RH i sedmom Večeri Hercegovine u Posavini, dok su svečane aktivnosti okončane otvaranjem 24. dana hrvatskog filma “Ivo Gregurević”.

( mladez-hdzbih.org )

 

Share.

About Author

Comments are closed.