Dvoje ubijenih u pucnjavi u njemačkom gradu Halleu

0

Dvoje ljudi ubijeno je, a nekoliko ranjeno u srijedu u pucnjavi u gradu Halleu na istoku Njemačke, prenose agencije.

Prema posljednjim informacijama policija je potvrdila da su uhvatili jednu osobu koju dovode u vezu s pucnjavom.

Policija je ranije upozorila stanovnike da ne izlaze iz kuća. Očevici kažu da je napadač bio odjeven u vojnu odjeću i da je imao nekoliko komada oružja, a pucao je najvjerojatnije iz automatske puške.

List Bild prenosi da je do napada došlo pred sinagogom u četvrti Paulus i da je bačena bomba na židovsko groblje. Regionalna televizija Halle izvijestila je da je u blizini došlo do još jedne pucnjave nakon što je napadač pobjegao.

Policija je blokirala cijeli Paulus, a njemačke željeznice objavile su da je zatvorena glavna željeznička postaja u Halleu.

“Imamo intervenciju u Halleu. Prema prvim informacijama ima ubijenih. Poduzimamo izvanredne mjere. Napadač je u bijegu. Molimo vas da ostanete u kućama ili da se zatvorite u neka druga sigurna mjesta”, napisala je policija na Twitteru.

“Prema prvim saznanjima, ima ubijenih. Provodimo hitne istrage. Napadač je u bijegu. Molimo ostanite u svojim domovima ili potražite neko drugo sigurno mjesto’, poručila je tamošnja policija.

Sve raspoložive policijske jedinice premještene su u Halle i proglašena je izvanredna situacija, a Deutsche Bahn je zatvorio podzemne željeznice.

Napad se dogodio na Jom Kipur, najsvetiji blagdan u judaizmu kada židovi poste više od 24 sata tražeći oprost grijeha.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.