Vučić: Za slobodni protok robe, ljudi i kapitala

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev potpisali su danas u Novom Sadu zajedničku deklaraciju o uklanjanju poslovnih barijera između tri države.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare najavio i da će 10. studenog u Ohridu biti održan novi trilateralni sastanak na kome će biti predstavljene najkonkretnije mjere, a koje su, kako je naveo, u interesu stanovnika sve tri zemlje.

“Sastanak je bio od izuzetnog značaja za naše zemlje, za Srbiju nesumnjivo,a dokument se zasniva na implementaciji četiri ključne slobode koje su međunarodno prihvaćene i koje promovira i EU – o slobodi protoka robe, kapitala, usluga i ljudi”, rekao je on.

Vučić kaže da stanovnici ovih zemalja zaslužuju bolju budućnost, viši životni standard i neuporedivo veću stopu zaposlenosti i ističe da su svi u regiji dobrodošli.

“Potrebno je da reguliramo međusobne odnose kako bi podigli rast i razvoj u našim zemljama i da u mnogo čemu zajednički djelujemo”, rekao je Vučić.

( nezavisne )

Share.

About Author

Comments are closed.