Plenković u Tuheljskim Toplicama: Vlada u radu ima četiri ključna stupa

0

Premijer Andrej Plenković u petak je navečer u Tuheljskim Toplicama rekao da Vlada u radu ima četiri ključna stupa, “od sustavnog i kontinuiranog dijaloga sa županijama, gradovima, općinama, preko funkcionalne i fiskalne decentralizacije do projekata koji osiguravaju ravnomjeran regionalni razvoj”.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je bio na skupu bivših polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koja se u Tuheljskim Toplicama održava u sklopu dvodnevne Konferencije župana gradonačelnika i načelnika općina iz redova HDZ-a. Rekao je da HDZ cijeni ustroj kakav ima Hrvatska.

“Nisu sve stranke zadovoljne i sretne s postojećim ustrojem. HDZ cijeni ustroj kakav imamo, etabliran, ima svoj učinak i težinu. Stranka smo koja dobiva izbore u 12 županija”, rekao je. Govoreći o gospodarstvu kazao je da članovi HDZ-a mogu biti zadovoljni rezultatima vlade. Istaknuo je rast BDP-a, rast prosječne te minimalne plaće.

Naglasio je i kako bez povećanja poreza središnji proračun u zadnje dvije godine bilježi višak.

“Trošimo koliko zarađujemo, s viškom vraćamo dugove bivših vlada. Ova vlada porezno i administrativno rasterećuje, a radi se o iznosu od 12,5 milijardi kuna. Slijedi uvođenje eura, vratili smo investicijski rejting u ove tri godine i imamo povoljnije kamate za gospodarstvo i građane”, rekao je Plenković.

Ocijenio je da međunarodni položaj zemlje nikada nije bio ovako jak i da Vlada ima odgovornu politiku prema globalnim i susjedskim temama. Što se tiče predstojećih predsjedničkih izbora od svih članova zatražio je puni angažman kako bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvojila još jedan mandat.

Istaknuo je to kao politički prioritet. Uz premijera na skupu su bili i ministri Tomislav Čović, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Davor Božinović te Mario Banožić.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.