Višković: Cijela RS uskoro pod video nadzorom

0
Kompletna teritorija Republike Srpske biti će pokrivena video nadzorom, a natječaj za nabavku opreme je u tijeku, potvrđeno je iz Vlade Republike Srpske.

Svi gradovi u Republici Srpskoj biti će pod kamerama kako bi sigirnost građana i njihove imovine bila na najvišem nivou”, kaže premijer Radovan Višković, prenosi ATV.

On dodaje da će to “značajno olakšati rad MUP-a  u narednom periodu”.

“To je ona priča stara godinu, dvije, od 12 miliona i to ide sad u relaziciju ,očekujemo da neće biti žalbi i rušenja natječaja”, kaže Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS, kazao je da će “razne prekršaje ili krivična djela biti lakše riješiti uz video nadzor”.

Objašnjava da je riječ o tzv.  projektu “pametnih gradova” koji se, gdje god je sproveden, odlično pokazao.

“Video nadzor dobro će doći”, kaže Lukač, za preventivno djelovanje i komplentnu sigurnost. Ono što je najvažnije je da kamere, u privatnost građana neće zadirati.

“To su kamere koje će biti instalirane širom RS i po pitanju kontrole vozila i po pitanju nadzora 24 sata će sve snimati i biće povezani u jedinstven sistem u MUP-u gdje ćemo moći da kontroliranmo sva kretanja na javnim površinama da se razumijemo, ne zadiremo u privatno vlasništvo niti privatne stvari”, dodaje Lukač.

Kamere će biti postavljene uglavnom na trgovima, parkovima, raskrsnicama i raznim objektima. Snimci video nadzora biće čuvani u Ministarstvu unutarnjih poslova i samo njihovi službenici imaju pravo njihovog pregleda i izuzimanja.

( nezavisne )

Share.

About Author

Comments are closed.