Hrvatskoj pošti Mostar dodijeljen Certifikat ISO/IEC 27001:2013

0
Hrvatskoj pošti Mostar danas je svečano uručen međunarodno priznat Certifikat ISO/IEC 27001:2013 za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću. Certifikat je predsjedniku Uprave HP Mostar Mati Rupčiću uručila Amela Kalisi, eksterni auditor sistema sigurnosti informacija certifikacijske kuće Aqra Certification d.o.o. iz Beograda. HP Mostar se, stjecanjem ovog certifikata, priključuje organizacijama koje posluju prema vrlo visokim standardima kvalitete kada se radi o uspostavi sustava upravljanja sigurnošću informacija (ISMS).

Direktor – predsjednik Uprave Mate Rupčić istaknuo je kakoje HP Mostar kroz proces ispunjavanja uvjeta za dobivanje certifikata, intenzivno radio na implementaciji informacijske sigurnosti i zaštite podataka te da klijenti mogu biti u potpunosti sigurni u povjerljivosti i zaštiti svojih podataka koje im povjeruju kao pružateljima poštanskih, financijskih i logističkih usluga. Strateški cilj HP Mostar u budućnosti jest digitalizacija svih usluga koje pruža, te je to ujedno i bio razlog zašto se krenulo u sustav certifikacije sigurnosti upravljanja informacijskom sigurnošću.
Certifikat ISO/IEC 27001 jamči da se s podacima klijenata postupa odgovorno i pouzdano, a to se postiže prepoznavanjem potencijalnih problema koji se mogu dogoditi podacima – procjenom rizika, te definiranjem što treba poduzeti da se takvi problemi spriječe (tretman ili obrada rizika). Ovim certifikatom je potvrđena učinkovita implementacija sustava upravljanja informacijskom sigurnošću čime je potvrđen dugoročan strateški cilj Hrvatske pošte Mostar.

Share.

About Author

Comments are closed.