Dr. Dragan Čović se susreo s veleposlanikom NR Kine Ji Pingom

0

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s veleposlanikom Narodne Republike Kine NJ.E. Ji Pingom.

Dužnosnici su na sastanku razgovarali o izvrsnim bilateralnim odnosima i gospodarskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Kine. Naglašena je buduća suradnja u područjima energetike i prometa, kao dio već postojeće pozitivne gospodarske suradnje.

– Zadovoljstvo mi je što je veleposlanik Ping danas u Mostaru i ovaj kontinuitet razgovora koji imamo, uistinu nam može dati za pravo kazati kako smo izgradili izvrsne odnose. Suradnja i povjerenje koje gradimo Iako je udaljenost između Kine i BiH, kao i razlika u veličini i mogućnostima zemalja ogromna, u gospodarskom, kulturnom i svakom drugom planu, mislim da naš odnos možemo istaknuti kao primjer izvrsne suradnje na bilateralnoj razini, izjavio je predsjednik Čović nakon sastanka medijima.

Ovom prigodom dr. Dragan Čović je čestitao Kinesku novu godinu veleposlaniku Pingu, kao i svim Kinezima u BiH te diljem svijeta.

– Manifestacija proslave Kinese nove godine, koju obilježavamo i ovdje u Mostaru, također je znak prijateljstva kojeg gradimo. Vjerujem kako će projekti koje smo imali u energetici i prometnoj infrastrukturi i kroz ovu godinu napredivati, a kineska strana spremna je uključiti se u sve velike projekte koje mi imamo danas u tim oblastima, kazao je dr. Čović.

Veleposlanik Narodne Republike Kine Ji Ping podsjetio je da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

-Osim političke, svake godine jača i gospodarska suradnja Kine i Bosne i Hercegovine Kineske tvrtke trenutno su prisutne u Hercegovini, kao i u Federaciji BiH i imaju nekoliko projekata, tako da naša suradnja stalno napreduje. Očekujem kako će nakon obilježavanja godišnjice uspostave diplomatskih odnosa još više kineskih tvrtki doći u BiH, a one će također aktivno nastaviti sudjelovati i na mostarskom sajmu, kazao je veleposlanik Ping.

Nakon sastanka predsjednik Čović i veleposlanik Ping u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače nazočili su svečanom programu obilježavanja Kineske nove godine.

( hdzbih.org )

Share.

About Author

Comments are closed.