Sastanak SDA, SNSD-a i HDZ-a danas, najdalje sutra

0
U Sarajevu bi već danas, a najkasnije sutra, trebao biti održan sastanak predstavnika SDA, SNSD-a i HDZ-a s ciljem otklanjanja nesporazuma oko imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, rekla je predsjedateljica Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać. “Sastanak će sigurno biti održan danas ili u srijedu, ali svakako prije treće redovite sjednice. To predstavlja jednu vrstu redovitih sastanaka, iako u ovom trenutku imamo konkretnu temu koja ne spada u uobičajene međustranačke dogovore”, izjavila je Bursać, javlja Srna.
Ona je dodala da su SDA i SBB prilikom djelovanja Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara izrazili konkretnu uzdržanost o pitanju podrške jednom od ministara koji nije izabran i najavile potrebu dodatnog stranačkog usuglašavanja. “S obzirom na to da mi s nekoliko stranaka zajedno djelujemo na zajedničkoj razini, smatramo da bi na toj razini trebalo nastaviti razgovore i pokušati doći do konkretnog rješenja. Nas prije svega zanima što je to konkretno što oni zamjeraju, jer je Božović prošao sve provjere, a, s druge strane, ne postoje formalno-pravne prepreke za izbor. Konkretno mislim na odluke sudova, da nije osuđivan, niti se vodi proces protiv njega”, istaknula je Bursać. Ona nije mogla precizirati vrijeme održavanja sastanka, ali je uvjerena da bi najranije trebao biti održan danas u Sarajevu
. Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao bi u četvrtak, 16. siječnja, odlučiti hoće li Mlađen Božović, kojeg je predložio DNS-a, biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Share.

About Author

Comments are closed.