Mještani strahuju: Napadi na imovinu Hrvata u Briševu s ciljem zastrašivanja kako se ne bi vratii

0
Imovina Hrvata u Briševu kod Prijedora izložena je napadima, a kako tvrde, strahuju da iza svega stoji namjera pojedinaca da se zastrašivanjem onemogući njihov povratak na taj prostor. Stipo Bujadilo kaže kako je od prošle godine pet puta provaljeno u imovinu u njegovom vlasništvu. – U pitanju je zastrašivanje kako se Hrvati ne bi mogli vratiti i uopće dolaziti u RS – tvrdi Bujadilo i dodaje da su u studenome 2019. godine nepoznate osobe provalile u tri kuće hrvatskih povratnika u Briševu.
Ovaj 75-godišnjak sumnja da će počinitelji biti otkriveni, kao i u većini ranijih slučajeva. Generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci sa suradnicima je, kaže, dva puta obilazio povratnike u Briševu zbog ovog problema i tražio da se poduzmu mjere na zaštiti ljudi i imovine.
U tom naselju, u kojem je 1992. godine ubijeno 67 hrvatskih civila, postoji problem i zbog nedostatka struje. – Uplatili smo potreban novac, nije nam uvedena električna energija – ispričao je Bujadilo, koji, iako se vratio, još čeka na potpunu obnovu svoje u ratu porušene imovine.

( Fena )
Share.

About Author

Comments are closed.