Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sudjeluje na prvom dijelu redovitog godišnjeg zasjedanja PS Vijeća Europe u Strasbourgu

0

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto sudjeluje u radu prvog dijela redovitog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), koje će se od 27. do 31. siječnja ove godine održati u Strasbourgu.

Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sudjelovat će u procesu izbora predsjednika i potpredsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, kao i u procesu imenovanja članova stalnih odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Tijekom sedmodnevnog zimskog zasjedanja bit će obavljeno više debata iz oblasti vladavine prava, demokracije i zaštite ljudskih prava. Između ostalog, raspravljat će se o najnovijim zbivanjima u Libiji i na Bliskom istoku i posljedicama tih zbivanja za Europu, o situaciji u Turskoj, kao i o funkcioniranju demokratskih institucija u Poljskoj.

U Strasbourgu će se raspravljati i o zaštiti slobode religije na radnom mjestu, o uspostavljanju minimalnih standarda s ciljem osiguravanja fer i slobodnih izbora, kao i o borbi protiv trgovine ljudskim organima i ćelijama.

( hdzbih.org )

Share.

About Author

Comments are closed.